Hemförsäkring

 

En hemförsäkring är en försäkring som täcker många olika saker som tillhör hemmet och är en frivillig försäkring. De allra flesta som hyr eller äger ett boende (oavsett om det är en hyres- eller bostadsrätt, villa eller radhus) har en hemförsäkring, eftersom det skapar en ekonomisk trygghet om det skulle börja brinna, bli en vackenläcka hos dig eller grannen ovanför och ofta har man en grund när det gäller olycksfall som ingår i hemförsäkring. Är du fackligt ansluten till exempelvis Unionen eller Kommunal, så finns det bra framförhandlade hemförsäkringar som ger bättre villkor.
 

Vilket försäkringsbolag ska du välja?
Det finns många olika faktorer som avgör om vilket försäkringsbolag som du ska välja och det är inte alltid priset (premien) som avgör. Om du äger värdefulla saker i hemmet, ska du bland annat se vilket belopp som täcker för lösöre och om du sportar mycket, ska du se vad för olycksfall som ingår i hemförsäkringen.
 

Vilka bolag finns det?
Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkringar och andra försäkringar (som exempelvis olycksfallsförsäkring och bilförsäkring). Det finns även flera banker som kan erbjuda samarbete för dig som vill teckna försäkring, så om du ska teckna försäkring i samband med att du ska låna pengar finns det flera samlingsportaler – som Lånapengar.biz – att kika på bästa lösning för just dig.